Fundacja Kapucyńska – pomoc potrzebującym, ubogim, bezdomnym

Jak nam pomóc?

FINANSOWO

Przekaż nam 1% podatku. Nasz KRS to: 0000373790

Rozliczając swój PIT możesz wspomóc najbardziej potrzebujących dzięki przekazaniu nam 1% podatku.
Aby to uczynić, wskaż w formularzu PIT naszą Fundację i nr KRS 0000373790.

Wesprzyj nas finansowo przekazując dowolną kwotę na realizację wybranego                                                    projektu Fundacji bądź jej celów statutowych.

Każdą wpłatą pomagasz osobom bezdomnym i najuboższym!

Citibank Handlowy : 96 1030 0019 0109 8530 0030 6564

Fundacja Kapucyńska im. bł. Aniceta Koplińskiego
ul. Kapucyńska 4, 00-245 Warszawa

Przy przelewach międzynarodowych podaj kod SWIFT: CITIPLPX
oraz IBAN: PL 96 1030 0019 0109 8530 0030 6564

Przekazane darowizny możesz odliczać od swojego dochodu. Dla osób fizycznych wysokość
odliczenia wynosi do 6%, a dla osób prawnych do 10% rocznego dochodu
(podstawa prawna ustawa o podatku dochodowym art. 26, ust. 1, pkt. 9 oraz art.18, ust.1, pkt.1).

MATERIALNIE

Wesprzyj nas materialnie przekazując osobiście bądź wysyłając pocztą:
– produkty spożywcze tj.: kawa, herbata, konserwy, słodycze, produkty na zupę,
– środki czystości
– odzież  i buty męskie w rozm. 40-46

na furtę Klasztoru Zakonu Braci Mniejszych Kapucynów przy ulicy Kapucyńskiej 4 w Warszawie codziennie w godzinach 7:30 – 17:20 i 18:30 – 21:00.  W razie pytań prosimy o kontakt z Karoliną Lewczuk, e-mail: k.lewczuk@fundacja-kapucynska.org

BĄDŹ WOLONTARIUSZEM

Kim są nasi wolontariusze?

Fundacja skupia wolontariuszy młodych i starszych, studentów, lekarzy, aktorów, ludzi różnych profesji, zjednoczonych chęcią niesienia pomocy w imię poszanowania ludzkiej godności. Pomaganie jest dla nas ścieżką do znalezienia sensu życia, prawdy o sobie i otaczającym świecie. Dzieląc swój czas, pasje, radości i smutki, tworzymy środowisko, które łączy wspólne działanie na rzecz ludzi potrzebujących.

Biorąc pod uwagę możliwe duże obciążenie psychiczne i emocjonalne osób pracujących z osobami bezdomnymi, minimalny wiek wolontariuszy wykonujących świadczenia na rzecz Fundacji w bezpośrednim kontakcie z podopiecznymi to 18 lat, a w przypadku udziału w Projekcie „Anioł w Warszawie” to 24 lata.

Wolontariusze po 30 dniach współpracy z Fundacją, na podstawie decyzji Koordynatora Wolontariatu, podpisują porozumienie współpracy.

Dostępne formy wolontariatu w naszej Fundacji poznasz tutaj.

WESPRZYJ BUDOWĘ

Wesprzyj finansowo projekt budowy Domu bł. Aniceta Koplińskiego Jałmużnika wpłacając dowolną kwotę na nasze konto: Fundacja Kapucyńska im. bł. Aniceta Koplińskiegoul. Kapucyńska 4, 00-245 Warszawa  Citibank Handlowy nr konta: 96103000190109853000306564   tytułem: budowa Domu.

Przy przelewach międzynarodowych przed numerem konta należy dopisać kod SWIFT: CITIPLPX oraz IBAN: PL 96103000190109853000306564

Koordynatorem projektu jest Karolina Lewczuk, e-mail: k.lewczuk@fundacja-kapucynska.org

KUPUJ NASZE PRODUKTY

Nasz sklepik to część szerszego planu budowy Domu bł. Aniceta Koplińskiego Jałmużnika. Miejsca gdzie bezdomni mają odzyskać chęć do zmiany swojego życia. Dochód ze sklepu i sprzedawanych w nim produktów, jest przeznaczony na ten właśnie cel.

Zostań dystrybutorem mydełka „Nadzieja”

Mydełko “Nadzieja” pozwoli Fundacji zbudować Dom bł. Aniceta dla osób ubogich i bezdomnych przy Klasztorze Braci Mniejszych Kapucynów w Warszawie. Więcej informacji o produkcie i jego idei znajdziesz tutaj.

Jeżeli chcesz włączyć się w dystrybucję mydełka cegiełki to zapraszamy do kontaktu,
e-mail: dystrybucja@fundacja-kapucynska.org

CSR (SPOŁECZNA ODPOWIEDZIALNOŚĆ BIZNESU)

Odpowiedzialny biznes to sposób prowadzenia firmy, w którym organizacja bierze odpowiedzialność za wpływ jaki jej działalność ma na pracowników, klientów, społeczności oraz środowisko naturalne. Działania CSR sprzyjają zwiększeniu lojalności konsumentów i interesariuszy, poprawiają relację ze społecznością i władzami lokalnymi, podnoszą poziom kultury organizacyjnej firmy oraz kształtują pozytywny wizerunku firmy.

Możemy pomóc Twojej firmie we wdrożeniu programu CSR. Z uwagi na posiadane zasoby i podejmowane przez nas inicjatywy istnieje możliwość nawiązania współpracy w ramach realizacji programu wolontariatu pracowniczego.

Darowizna umożliwi Twojej firmie, w prosty sposób, włączenie się w pomoc naszym podopiecznym.

Payroll (program składki pracowniczej) jest efektywną formą wspierania celów społecznych wybranych przez Twoją firmę i jej pracowników, a jednocześnie narzędziem integracji zespołu firmy.

W ramach CSR współpracujemy z małymi przedsiębiorstwami jak i z dużymi korporacjami. Naszymi dotychczasowymi partnerami były takie firmy jak: Piekarnia Cukiernia AK Otrębusy, Coca-Cola Poland, Strauss Cafe Poland, Cemex Polska.

Jeśli są Państwo zainteresowani współpracą, prosimy o kontakt e-mailowy: biuro@fundacja-kapucynska.org