Bezdomni na Jasnogórskim szlaku

Bezdomni pielgrzymi z Miodowej ruszyli dziś z jubileuszową, trzechsetną Warszawską Pielgrzymką Pieszą na Jasną Górę. Do grona 350 uczestników grupy Brązowej „15” dołączyło 24 podopiecznych Fundacji Kapucyńskiej.

Przez dziewięć dni wędrówki modlić się będą w intencjach powierzonych im przez sympatyków naszej fundacji. Każdy z bezdomnych zaniesie Jasnogórskiej Matce indywidualne prośby tych, którzy sami nie mogli udać się na pątniczy szlak. Intencje przynoszono nam do ostatniej chwili. Dziś niesione są już do Częstochowy w sercach pielgrzymów, którzy trud drogi zamienią w modlitewną prośbę o przyjęcie przez Matkę Bożą powierzonych im spraw.

W modlitwie pamiętać też będą o darczyńcach, sponsorach i wszystkich ludzi dobrej woli, których pomocy nie zabrakło również w ostatnich dniach, podczas zbiórki ekwipunku niezbędnego do wyposażenia pielgrzymów.

Za wszelką pomoc z serca dziękujemy!

[nggallery id=10]