Fundacja Kapucyńska na Targach Ekonomii Społecznej

Dzisiaj (20 bm) na terenie Urzędu Dzielnicy Wola odbyły się Targi Ekonomii Społecznej. To wydarzenie podsumowujące współfinansowany przez Unię Europejską projekt „Liderzy ekonomii społecznej” .

Targi zgromadziły wiele organizacji prowadzących działania społeczne oraz fundacji zajmujących się pomocą niepełnosprawnym, ubogim, osobom starszym, czy tez wykluczonym z życia zawodowego.

Nasza fundacja uczestniczyła w targach promując projekt „Anioł w Warszawie”, który służy aktywizacji społecznej i zawodowej ludzi bezdomnych. Realizowany jest on we współpracy z Biurem Projektowym UNDP w Polsce, propagującym ideę ekonomi społecznej. Na stoisku fundacji można było nabyć mydełko „Nadzieja” oraz różańce bezdomnych – produkty, które sprzedawane są w ramach działalności gospodarczej organizacji.

Fundacja Kapucyńska znalazła również miejsce w trzeciej edycji katalogu produktów i usług przedsiębiorstw społecznych na Mazowszu.

KN