Pielgrzymka 2017

Fotorelacja z cudownego doświadczenia, jakim było wspólne pielgrzymowanie w XXVI Pieszej Pielgrzymce Niepełnosprawnych na Jasną Górę. W tym roku w drogę wyruszyło 26 panów, około 10-ciu wolontariuszy Fundacji Kapucyńskiej i Jadłodajni, duszpasterz bezdomnych brat Michał. Zanieśliśmy intencje Darczyńców i swoje Częstochowskiej Mamie. W całej ponad stuosobowej grupie pielgrzymowało 26 chorych.

Na portalu odpal projekt zebraliśmy 7795 zł czyli 152% zakładanej sumy na tzw. wpisowe. Dużo osób wpłaciło pieniądze bezpośrednio na konto fundacji, za nie dokupowaliśmy brakujący ekwipunek. Jeszcze więcej przyniosło/przysłało dary rzeczowe na furtę klasztorną. Pomogła nam „Szafa przyjaciół”, od której otrzymaliśmy brakujące ubrania. Firma Decathlon Polska podarowała nam karimaty i małe plecaki.

W trakcie drogi sprzedawaliśmy nasze różańce. Pojawiła się też od pielgrzymów z naszej czerwonej grupy inicjatywa zbiórki środków na budowę K.O.P. W sumie do puszki zebraliśmy ponad 1700zł.

DZIĘKUJEMY za wsparcie i wspaniałą atmosferę w drodze!!! Za niesioną pomoc nasi Panowie otrzymali tytuł zbiorowego bohatera grupy.

Gratulujemy!!! Fot. Edyta Foryś