Pielgrzymka osób bezdomnych na Jasną Górę

Co roku w ramach Pieszej Pielgrzymki Niepełnosprawnych 20-25 naszych podopiecznych Pielgrzymuje i w drodze opiekuje się osobą niepełnosprawną. Pielgrzymka trwa 10 dni. Zbieramy na wpisowe, ubezpieczenie, wyżywienie, ekwipunek i powrót autokarem z Częstochowy.

Dla osób mieszkających na ulicy uczestnictwo w pielgrzymowaniu jest wyjątkowym przeżyciem – daje im nadzieję, pozwala zjednoczyć się z innymi wiernymi i z Bogiem. „Dziesięć dni marszu to czas modlitwy, przemyśleń, pokonywania własnych słabości i jednocześnie odnajdywania siły do dalszego życia” – mówił Marek, jeden z bezdomnych, który kilkukrotnie pielgrzymował na Jasną Górę. Od 5 lat podopieczni fundacji angażują się w pomoc osobom niepełnosprawnym w Pieszej Pielgrzymce Niepełnosprawnych. Zdaniem Andrzeja: “Opieka nad drugą osobą w czasie trudnej wędrówki, jest wyjątkową nauką i uczy stawiać siebie na drugim miejscu”.

Potrzebujemy: 14 000 zł